Megoldások

Hálózati vízkezelés

HÁLÓZATI VÍZ vízkezelés

 

Mit kell tudni a hazai hálózati vizekről?

A hazai hálózati vizek habár megfelelően szűrtek, vegyileg és bakteriálisan tisztítottak, azonban a keménység okozta vízkőlerakodás energia veszteséget és a berendezések károsodását okozzák. Az egyik víztisztító megoldás a fertőtlenítés lehet, amely történhet klórozással. Azonban a klór jelenléte (íze , szaga) sok ember és berendezés  számára zavaró, így a vízkezelés jelentheti az egyik legoptimálisabb víztisztító megoldást.

 

Milyen víztisztító megoldás létezik a klór eltávolítására?

A klór eltávolítható aktív szenes szűréssel, erre a célra léteznek kisméretű eldobható szűrőpatronok és nagyobb berendezések, melyek töltete automata vagy kézi üzemmódban mosható, ezáltal évekig üzemelnek töltet csere nélkül. Berendezéseink jelzése AC-…

 

Hogyan oldható meg a vízkezelés vízkövesedés esetén?

A vízkő képződése megakadályozható fizikai úton, különböző eredetű mágneses terek által, vegyi úton, vegyszerek adagolásával, de a leghatékonyabb az automata vízlágyító, víztisztító berendezés, mely eltávolítja a vízkövet alkotó kalcium és magnéziumot. A víztisztító készülék működéshez regeneráló só szükséges, a töltet élettartama akár 8-10 év.

 

A Protfilt által összeszerelt vízlágyító, víztisztító berendezések bármely területen megbízható megoldást jelentenek a vízkezelésre. Berendezéseink jelzése RX-… és PFL-… ( két vezérlés gyártó ) )