Öntözővíz, kútvíz szűrése

Öntözővíz, kútvíz szűrése

milyen típusai vannak

Az öntözővíz, kútvíz szűrése a kertészet és a mezőgazdaság egyik alapvető tevékenysége, melynek célja az öntözővíz minőségének növelése és a növények egészségének védelme a magasabb termésátlag elérésének érdekében. Az öntözővíz minősége igen változatos lehet attól függően, hogy hol található az adott forrás, és mely szennyező anyagok vannak jelen benne. A szennyező anyagoknak többféle forrása is lehet, többek között a környezeti károsodás, az ipar és az emberi tevékenység. 

 

ÖNTÖZŐVÍZ, KÚTVÍZ SZŰRÉSE KÉTSZAKASZOS ELJÁRÁSBAN

 

Az öntözővíz optimális minőségének elérése érdekében, a szűrést számos különféle eljárással lehet elvégezni. Ezek az eljárások általánosan a öntözővíz tisztítására, kútvíz szűrésére és a szennyező anyagok eltávolítására irányulnak, valamint a növények egészségének megőrzésére. Az öntözővíz, kútvíz szűrése és tisztítása egy kétszakaszos eljárásból áll, amely magába foglalja a mechanikai és a biológiai szűrést.

 

MECHANIKAI ÖNTÖZŐVÍZ SZŰRŐK

 

A mechanikai szűrés a sülytőmedencékben, homokszűrőkben, szűrőhálókban, és szűrőbetétek alkalmazásával történik. Az ilyen mechanikai öntöző vízszűrők használata célja a nagyobb szennyezőanyagok, mint például a vízszennyező anyagok, a homok és a szilárd részecskék eltávolítása. A mechanikai szűrés általánosan a szennyezett vízre vonatkozik, és az alapvető szűrő vagy a rendszer előtt található.

A homokszűrő az egyik leggyakoribb és legolcsóbb mechanikai öntöző vízszűrő típus, amit az öntözővíz szűréséhez alkalmaznak. Az összes mechanikai szűrőnél a homokszűrőknél a legalsó ponton történik az öntözővíz, kútvíz szűrése, ami azt jelenti, hogy csak a szennyeződéseknek kell maradniuk a homokszűrőn, és a tiszta víz keresztülhalad a szűrőn. A homokszűrés hatékonyságát növelik azok az anyagok, amelyeket a homokozóbeütő vagy a homokozó elhelyező berendezésbe helyeznek, hogy támogassák a szűrés folyamatát.

A szűrőbetéttel ellátott infravörös szűrők egy másik mechanikai öntözővíz szűrő típus, amelyet az öntözővíz, kútvíz szűrésére használnak. Az infravörös szűrők az emberi szemmel nem látható szennyeződéseket, például porszemeket és városi szennyezést hatékonyan kiszűrik a vízből. Ezen vízszűrők nagyobb méretűek is lehetnek, mint például egy komplett vízszűrő rendszer, akár egyszerű, kis méretű szűrőbetéttel is. A szűrőbetétet az öntözőrendszer vízszűrőiben is elhelyezhetik, vagy külön egységként is használhatják.

 

BIOLÓGIAI SZŰRÉS

 

A biológiai szűrés a növényi engedélyező eljárásokon kívül, az öntözés-vezérlő-rendszer, amely egy szivattyúból, öntözőrendszer csövekből és permetezőfejekből történik.

 

Keressen minket bizalommal, több éves szűréstechnikai tapasztalatunkkal segítünk kialakítani az Ön öntözőrendszeréhez legoptimálisabban passzoló öntözívz, kútvíz szűrés stratégiát! Megbízható, üzembiztos hosszútávú megoldást fogunk adni, amire garanciát vállalunk!

 

Mondja el öntözőrendszerével kapcsolatos problémáit, segítünk korrekt megoldást találni!

Telefon.: +36 20 318 39 92
E-mail: protfiltipari@protfilt.hu

 

MŰSZAKI KÉRDÉSEM VAN / AJÁNLATOT KÉREK

 

PROTFILT Kft. további megoldásai mezőgazadaság, öntözéstechnika számára: https://www.protfiltipari.hu/mezogazdasag