Megoldások

Ipari vízkezelés

HÁLÓZATI VÍZ vízkezelés

 

Mit kell tudni a hazai hálózati vizekről?

A hazai hálózati vizek habár megfelelően szűrtek, vegyileg és bakteriálisan tisztítottak, azonban a keménység okozta vízkőlerakodás energia veszteséget és a berendezések károsodását okozzák. Az egyik víztisztító megoldás a fertőtlenítés lehet, amely történhet klórozással. Azonban a klór jelenléte (íze , szaga) sok ember és berendezés  számára zavaró, így a vízkezelés jelentheti az egyik legoptimálisabb víztisztító megoldást.

 

Milyen víztisztító megoldás létezik a klór eltávolítására?

A klór eltávolítható aktív szenes szűréssel, erre a célra léteznek kisméretű eldobható szűrőpatronok és nagyobb berendezések, melyek töltete automata vagy kézi üzemmódban mosható, ezáltal évekig üzemelnek töltet csere nélkül. Berendezéseink jelzése AC-…

 

Hogyan oldható meg a vízkezelés vízkövesedés esetén?

A vízkő képződése megakadályozható fizikai úton, különböző eredetű mágneses terek által, vegyi úton, vegyszerek adagolásával, de a leghatékonyabb az automata vízlágyító, víztisztító berendezés, mely eltávolítja a vízkövet alkotó kalcium és magnéziumot. A víztisztító készülék működéshez regeneráló só szükséges, a töltet élettartama akár 8-10 év.

 

A Protfilt által összeszerelt vízlágyító, víztisztító berendezések bármely területen megbízható megoldást jelentenek a vízkezelésre. Berendezéseink jelzése RX-… és PFL-… ( két vezérlés gyártó ) )

 


KÚTVÍZ vízkezelés

 

Mit kell tudni a kútvízről?

A kutakból származó vizek magas oldott sótartalommal rendelkeznek, csak ritkán használhatók ivásra vagy különböző ipari alkalmazásokra.

 

Cégünk megoldásokat ajánl háztartási és ipari vízkezelésre, budaörsi gyártó-szerelő telephelyünkön összeállított berendezéseink sokasága és szakértő csapatunk áll ügyfeleink rendelkezésére.

A kutak többsége vas és mangános, így vízkezelés nélkül talán csak locsolásra alkalmazhatók.

 

Vízkezelés vas és mangán tartalmú kútvíznél?

A vas, mangán valamint néhány egyéb paraméter függvényében döntjük el, hogy milyen víztisztító berendezést és milyen vízkezelést alkalmazunk. Az elv, hogy oxidálással mindkét elem átalakítható és mechanikai szűréssel eltávolítható. Berendezéseink jelzése P-… és B-… ( két külön töltet )

 

Milyen víztisztító megoldás létezik a vízkezelésre ammónium tartalom esetén?

Gyakran zavaró az ammónium jelenléte, ilyen esetekben törésponti klórozást alkalmazunk ( hypo adagolás szivattyúval ) ,  a káros vegyületek eltávolítására aktívszenes szűrő ( AC-… ) beépítése szükséges.

 

Egy víztisztító berendezéssel történhet a keménység, vas, mangán és ammónium tartalom megszüntetése, vízkezelése?

Igen, lehetőség van a keménység, vas, mangán és ammónium egy víztisztító berendezéssel történő eltávolítására. Kezelést követően a víz keménysége 0nk közeli, emiatt az emberi fogyasztásra alkalmatlan. A töltet élettartama 3-8 év, a működés során regeneráló sóra van szükség. Berendezéseink jelzése Ecomix-…

 

Mi a helyzet a vízkezeléssel, ha nitrát, nitrit vagy szulfát tartalommal bír a víz?

A nitrát, nitrit és vagy szulfát korlátozza a víz fogyaszthatóságát, megoldásként a vízlágyítóhoz hasonló ( más szűrőtöltettel ) víztisztító berendezést ajánlunk, a működéshez ugyancsak regeneráló só szükséges, a töltet élettartama 8-10 év. Berendezéseink jelzése N-…

 

Milyen vízkezelés alkalmas arzén mentesítésre?

Arzén mentesítésre egy automata berendezést javasolunk, felépítése azonos az automata aktívszenes szűrővel, a töltet ellenben más. A berendezés automatikusan mossa magát, a töltet néhány év alatt telítődik és cserére szorul. Berendezéseink jelzése AS-…

 


IPARIVÍZ kezelés

 

Mit kell tudni az ipari vizekről?

Az ipari vizek, legyenek RO berendezések tápvize, fűtés vagy hűtőköri, zárt vagy nyitott rendszerek vizei vízkezelés nélkül lerakodásokat, korróziót okozva tetemes kárt okoznak a kazánokban, hőcserélőkben és a csőrendszerben is.

 

Milyen ipari vízkezelésre alkalmas megoldásaink vannak?

A víz vegyi analízise alapján különböző pH beállító, lerakódás gátló, biocid stb. vegyszereket kell a rendszerbe juttatni (egyszeri vagy szivattyúval történő folyamatos adagolás ), esetenként mechanikai és mágneses szűréssel kombinálva.